5 tabber du bør unngå når du skal pusse opp badet ditt!

 

  1. Velge siste skrik!

Rådfør deg heller med fagfolk både når det gjelder farger, utseende og størrelse på fliser, baderomsmøbler, dusj/badekarløsninger og belysning. Da unngår du å velge de mest forgjengelige løsningene du går lei av eller der kvaliteten skranter etter noen år. Få hjelp til å utforme et bad som tåler tidens tann, både i stil og kvalitet. Tenk også over om løsningene du velger kan falle i smak hos eventuelle kjøpere om du skulle komme til å selge boligen om noen år.

  1. Gjøre hele jobben selv.
Stillbilde reklamefilm BB

Klikk på bildet for å se filmen

Bruk heller et anerkjent firma som er godkjent for membranarbeider og som benytter seg av godkjente våtromss ystemer i hht Våtromsnormen. Har du lagt membran selv, og det blir lekkasje kommer du ikke langt med forsikrings-selskapet. Ved boligsalg vil takstmenn stille krav til dokumentasjon på hvem som har utført membranarbeidet. Tenk på finishen, har du en flislegger i magen? Legging av porcelenatofliser i store formater kan være utfordrende, og fagfolk gjør jobben både raskere og bedre.

  1. Kjøpe de aller billigste flisene på markedet.

Er prisen for god til å være sann, så er den som regel det. Spør i butikken om vannoppsug, glasur og størrelsesforskjeller. Baderomsfliser blir utsatt for mye fuktighet, så det er viktig at flisene du velger til badet har et lavt oppsug. Fliser av meget god kvalitet har et vann-oppsug på 0,5% eller mindre. Størrelsesavvik på billigfliser gjør flisearbeidet vanskelig og kan gi et dårlig resultat med ujevne fuger. Sist, men ikke minst betyr selve designet, overflaten og fargespillet i en kvalitetsflis mye for sluttresultatet, både med hensyn til utseende, holdbarhet og vedlikehold. Les også: De ønsket seg et lunt, naturlig bad.

  1. Feil belysning.

Velg lyskilder med god fargegjengivelse og fargetemperatur, LED er kommet for å bli! Husk riktig plassering av lyskilder i forbindelse med speilet for å unngå å se trøtt og gusten ut i ansiktet. Godt lys her er også greit i forbindelse med sminke. Velg dimbare lamper som har IP-grad for våtrom, rådfør deg med elektrikeren.

  1. Lite gjennomtenkt planløsning.

Spør heller rørleggeren om mulighetene for å gjøre om på røropplegg for å få et mer praktisk og funksjonelt bad. Har du et tilstøtende rom som du ikke benytter lenger, så kan vegger slås ned og drømmebadet kan være innen rekkevidde. Spør våre interiørkonsulenter om råd dersom du trenger hjelp til planløsning og flise/materialbruk.