STÅLPIPE

KONTAKT

Haugesund

Gunnar Hauso
48 08 71 04
Send epost

Karmøy

Johnny Eikemo
40 40 21 97
Send epost

Stadig flere velger stålpipe fremfor murpipe når de installerer peisovn. Det kan være mange grunner til det, og kanskje først og fremst fleksibiliteten en stålpipe gir deg når det gjelder plassering av ovnen.

Du er ikke avhengig av å ha en pipe fra før, og du står derfor fritt til å velge hvor i boligen du vil ha mest glede av peisovnen. Enten det er i stua, på kjøkkenet, i gangen, eller kanskje på soverommet. En annen fordel er at en stålpipe er isolert og derfor kan trekkes nært brennbart materiale.

 

Enkel montering

Selve monteringen av en stålpipe er rask og renslig, ikke minst slipper du å ha håndverkere traskende inn og ut i dagevis. I de aller fleste tilfeller kan pipe, ovn, peis eller peisovn monteres samme dag.

Pipa kan enten gå opp og ut gjennom taket, eller ut gjennom veggen og opp på yttersiden. Den kan leveres i flere farger, og kan med det også fungere som et dekorelement i rommet.

Perfekt i moderne boliger

Rolf Christian Hansen, som er produktsjef i Varmefagkjeden, sier at en stålpipeløsning passer perfekt i nye boliger.

– Dagens moderne boliger er tette, så man er avhengig av luft utenfra for at ildstedet skal fungere optimalt. Vi leverer stålpiper med innebygd tilluft. Det vil si at pipa henter luft utenfra gjennom en egen kanal i pipeløpet, forklarer han.

Han forteller videre at pipas viktigste oppgave er å lede røykgassen bort fra rommet på en effektiv og trygg måte.

– Vår hovedleverandør har produsert stålpiper av høy kvalitet siden midten av 60-tallet, så dette kan de, sier han.

Hansen oppfordrer folk til å stikke innom sin nærmeste varmespesialist for en hyggelig prat om hvordan du kan oppfylle peisdrømmen hjemme eller på hytta, selv om du ikke har en pipe fra før.

– Her finner du et bredt utvalg av peisovner og stålpiper. Våre fagfolk brenner for faget sitt og hjelper deg gjerne med å finne den beste løsninger for deg.

Ønsker du et uforpliktende tilbud og/eller gratis befaring?

Fyll ut kontaktskjema så hører du fra oss.